Lite att tänka på..

Fransar

Vi jobbar inte med längder över 12 mm, endast vid få undantag där vi kan se att fransarnas kondition klarar detta går vi med på längder 13,14&15mm..

När du kommer till oss och ska få fransar för första gången så är det viktigt att du tänker på vissa saker:

1: Är du en väldigt känslig person som ofta får ögoninflammationer eller allergiska besvär?
2: Vad är dina förväntningar?
3: Planera in ditt besök med goda tidsförutsättningar.
4: Kan jag ha smink när jag kommer?
5: Får jag boka in en påfyllning om jag kommer från en annan stylist?

1- Har man mycket alleriger, känsliga ögon eller problem med hudutslag och ögoninflammationer så bör man ringa mig för en konsultation innan man bokar sitt besök. Risken är då högre att man inte tål limmet och man riskerar utveckla en permanent känslighet mot limmet.
2- Se dig runt bland vänner som har fransförlängning, surfa på nätet och skapa dig en bild av vad du ska välja för resultat. Ha dock i åtanke att alla ser olika ut och bara för att din kompis passar bra i en viss längd behöver inte det innebära att just den längden eller formen är smickrande för just dina ögon.
3- Vid ditt första besök så har man oftast lite frågor och funderingar kring resultat och behandling. Vi går tillsammans igenom dina frågor och vad för längder samt look du vill ha eller dina fransar klarar av. För att jag ska kunna leverera till bästa mån så har jag avlagt en viss tid åt din behandling, se till att du är medveten om tidsramen så du inte känner dig stressad av tidspress. Behandlingen ska vara avslappnande och bekväm, ligger du stressad och upp i varv så brukar man ofta knipa med ögonen och fladdra med ögonlocken och då blir behandlingen komplicerad att genomföra till bästa resultat.
4- När du kommer så bör du vara avsminkad eller endast bära lätt sminkning, DOCK INGET RUNT ÖGONEN! En rengöring ingår i alla mina fransbehandlingar men man spar både tid och slipper tumma på kvaliteten om man inte har en oljerik foundation eller rikt med mascara och smuts runt fransarna när man kommer. Jag förväntar mig att ni själva tvättar av sminket om ni kommer med det och självklart finns det facewash nere på salongstoaletten att låna av, kom då  några minuter tidigare så du hinner rengöra dina ögon innan behandlingstiden börjar.
5- Ja alla är välkomna men vårt krav är att man bokar in sig på en Stor 2h fyllning då vi inte vet hur dina fransar ser ut. Var beredda på att vi kan välja att avstå från behandling ifall dina fransar är kraftigt skadade av tidigare förlängning eller att ni kanske inte kan få önskad effekt ifall vi behöver lägga lång tid på att ta bort fransar som sitter illa t.ex. Känner du dig osäker så bör du höra av dig till oss för rådfrågning. Vi vill endast våra kunder bästa och rekommenderar det som är sparsammast och hållbaras för era fransar <3

Naglar

Viktigt! Har du varit på en “asiatsalong” där de lagd “pulvergelé” så måste du först höra av dig till oss i samband med din bokning. Detta pulvergelé är akryl(trots att de säger att det är gelé) och tyvärr så måste vi få extra tid på oss att ta bort detta innan vi kan fortsätta, detta pga av att det oftast innehåller skadligt MMA (ej lagligt i Sverige) och som gör akrylen stenhård och svårlöslig.

Har du färgat nagellack på dina naturliga naglar så är det bäst om du tar bort det hemma dagen innan med en acetonfri och oljefri remover. Pigmentet från lacket lägger sig gärna i torra nagelbandskanter eller in under nagelns framkant, tar man bort det dagen innan så hinner ofta resterna tvättas bort i handtvätt.

Har du ingen remover hemma så kom lite tidigare och låna av oss på salongen. Det finns självklart remover att köpa med sig hem vid ditt besök.

Vad har du för förväntningar? Har du en klar bild av vad du vill ha på dina naglar? Vanligaste färgen på tippen är den vita franska designen. Namnet “Fransk manikyr” förknippar man med att tippen är vit men det är egentligen benämningen för designen av att ha en färgad tip. Alltså kan du ha blå fransk, guld fransk, fade fransk med glitter osv…

Formerna på naglar varierar hos alla, likaså formen på framkanten. Med en nagelförlängning kan du själv välja hur du vill att nageln ska se ut: spetsig, fyrkantig, oval, rund, sned, ballerina bland annat.