Efter besök

För hållbarhet och långvarigt resultat..

Fransar

Denna information får du alltid efter ditt besök. För att fransarna ska sitta så fint och bra som möjligt så ska du följa dessa riktlinjer:

1: Undvik allt med olja i, oljan jobbar sig in emellan limmet och den naturliga fransen och försämrar hållbarheten. I värsta fall så glider syntetfransarna av de naturliga fransarna redan efter någon vecka.
2: Tvätta fransarna noga varje dag med fransschampo och en rengörningsborste. Får man inte bort sömn, smink och påsamlat smuts/damm så samlar fransraden på sig bakterier och ännu mer smuts. Det bäddar för irritation och ögoninflammationer, i värsta fall Blefarit (googla bilder på nätet, inte en trevlig syn).
3: En annan stor anledning till att tvätta varje dag är att vi har kvalster på våra kroppar. Tvättar man inte fransarna så samlas det som sagt godmorgonsömn mellan fransarna och det är rena rama smörgåsbordet för dessa små rackare. Det sista du vill ha är en infestation av kvalster runt dina ögon.
4: Välj smink som du lätt kan applicera och få bort. KAJAL OCH MASCARA ÄR BIG NO-NO! Använd hellre en mjuk eyeliner eller ögonskugga vid fransraden så riskerar du inte att rucka upp fransförlängningarnas fästen. Tvätta alltid bort smink innan läggdags.
5: Borsta fransarna varje dag med fransborsten som du får med dig, på så sätt håller du fransarna i schack så dom inte trasslar sig. Pilla inte!
6: Vill du ha tips på vad du ska tvätta dina ögon med, fråga oss vid ditt besök.

Visste du att:

* Limmet blir skörare när det är minusgrader ute så borsta inte fransarna direkt när ni kommer in utan låt limmet bli rumstempurerat innan ni pillar på fransarna.
*Limmet blir mjukare, tåligare och flexiblare av värme vilket gör fransförlängning optimalt för solsemestern. Håll fransarna borta från sololjan bara!
*Äter du stark medicin som tex penicillin, astmamedicin, adhdmedicin så kan du tappa dina naturliga fransar fortare.
* När du pillar med fingrarna på fransarna så riskerar du att överföra kroppens egna oljor på fransarna och då tappar du dom fortare.
*Sitter du och ”snurrar” på fransarna med fingarna så riskerar du inte bara att förlängningen släpper i förtid utan även att den naturliga fransen går av eller faller av snabbare än dess tidscykel.

Naglar

Naglarna mår absolut bäst om dom får fukt och kärlek i form av en bra vitaminberikad nagelolja.

Har du en nagelolja hemma? Lukta på den så den inte har härsknat till att börja med, olja är färskvara och tappar sina vårdande egenskaper efter en period. En olja med mycket mineraloljor ger falsk trygghet och kan i många fall torka ut mer än återfukta.

Man bör olja sina naglar minst en gång per dag, på nagelbandet och även in under framkanten där det också sitter absorberande nagelband.

När nageln växer ut över nagelbäddskanten (den rosa delen av nageln) så slutar nagelbädden tillföra fukt till nagelplattan. En torr nagelplatta korvar gärna ihop sig i framkanten och släpper då från det hårda härdade materialet. Är nageln torr så är den dessutom känsligare för slag samt mekanisk stress och spricker eller slås av lättare. Med eller utan material så mår nageln tip top med olja som innehåller vitaminer och t.ex. vårdande myrra som stärker.

På vintern är det ännu viktigare att olja och smörja sina naglar och händer då det växlande vädret och kylan mot värmen torkar ut snabbt.

Visste du att:

*Nageln växer ca 0.6-1mm i veckan.
*Trind och andra nagelstärkande lacker torkar ut nageln och gör den förvisso hård men samtidigt skör och kan i värsta fall göra nagelplattan så hård och styv av uttorkningen att du riskerar nagellossning.
*Masserar du nagelbandet så ökar du blodtillförseln till matrix (där nageln görs) vilket gör nageln ”lyckligare” samt kan påverka kvaliteten possitivt.
*Naglarna växer nästan dubbelt så snabbt på småbarn som på vuxna.